Köszöntő


A videó alapját képező prezentáció elérhető itt.

A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara nevében köszöntöm ezen a weboldalon.

Pécs ma nyílt város a közlekedés és az uniós tagság hatására. A társadalmi és gazdasági változások jelentős átalakulásokat hoztak.

Ami a stabilitást biztosította, az a KKV szektor és a többnemzetiségű lakosság színes közösségi élete. Ennek is köszönhető, hogy a piacgazdaság idején alapított külföldi cégek vezetői közül sokan választották családjuknak letelepedési helyül városunkat. Kamaránk széleskörű nemzetközi kapcsolatai révén közvetíteni tudjuk tagvállalataink felé a legjobb tapasztalatokat, versenyképességük és együttműködési készségük fejlesztése érdekében. Tagvállalataink maximális bizalmát élvezve, ezek a módszerek befogadásra is kerülnek. Így már számszerűen is kimutatható e vállalati kör fejlődésének, versenyképességének javulása, piaci pozícióik stabilizálódása.

Gazdaságfejlesztési stratégiánk megvalósulása a környezetipar (Pécs rövidesen a zöld energia városa lesz), az egészségipar és a kreatív iparágaknál figyelhető meg. Ezek egyetemi oktatási és kutatási háttérrel is rendelkeznek. A kamarai klaszter szövetség működtetése hozzájárult ahhoz, hogy a kreativitás, az innováció, és a speciális szakképzés az együttműködés mindennapi gyakorlatává váljon.

Dr. Kéri István

elnök
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara

 
Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara - E-mail: info@pbkik.hu
H-7625 Pécs, Majorossy I. u. 36. - Tel.: +36 72 507 149 - Fax: +36 72 507 152